Sådan fremmer du samværet ved store selskaber

Til store selskaber (fx bryllupper) er der ofte mange af deltagerne der ikke kender hinanden – og nogen kender måske slet ikke nogen! Ofte holdes disse sociale sammenkomster (i særdeleshed bryllupper) netop fordi man ønsker, at gæsterne skal møde hinanden.

Her er et par råd til, hvorledes du med enkelte metoder kan skabe en struktur, der opmuntre gæsterne til at møde hinanden.

 

Stående bar

Stående socialisering er generelt meget fleksibel, idet man hurtig og ubemærket kan medtage nye personer i samtalen. Ved at anvende en lang bar er det desuden nemt at tage et skridt til siden for at komme i snak med andre mennesker, uden at den gruppe men netop har snakket med, føler at de er blevet efterladt.

Et lille rundt cocktailbord låser derimod deltagerne fast og lukker andre mennesker ude.

 

Aftenbar

Nogle af gæsterne ankommer måske dagen inden. Det kan derfor være en god idé, at invitere gæsterne til at slå et smut forbi hotellets bar omkring klokken 21.00. Her kan værterne, brudepigerne, eller andre, tage imod gæsterne.

Således får den enlige rejsende en tryg ankomst, og gæsterne kender allerede nogle nye ansigter inden festen går i gang.

De mennesker der ankommer i grupper, ender heller ikke bare med, at sidde i deres egen lille gruppe, men møder i stedet for nogle af de andre inviterede gæster.

 

Strække ben zone

I stedet for at gæsterne på må og få går til deres egne områder for at strække ben, kan der ved velkomsten gøres opmærksom på, et område hvor der strækkes ben. Således mødes gæsterne naturligt der og ved, at de mennesker de møder i dette område stammer fra samme selskab.

 

Servering forskellige steder

Det siger sig selv, at hvis folk ikke flytter sig, kan de heller ikke møde andre end dem der er lige ved siden af dem. Ved at have servering forskellige steder, tvinges gæsterne til at bryde op og bevæge sig til et andet sted. Dette giver mulighed for, at møde nogle man ikke stod/sad ved siden af for lidt tiden. Når gæsterne gøres opmærksom på at skifte lokale, kan man samtidig opfordre dem til, at møde nye mennesker.

 

 

 

Inspiration til dette indlæg stammer fra bogen ”Møder der kommer os i møde” af Ib Ravn. Bogen bygger på velkendte fungerende teknikker, der anvendes indenfor konferencebranchen. Jeg har i dette indlæg omskrevet teknikkerne til at passe til større privatfester.

Skriv en kommentar