Gode råd til leje af festtelt og valg af cateringfirma (gæsteindlæg)

Overvejer du at holde din næste fest i et telt, men er du i tvivl om hvordan du griber det an, så vil jeg i dette indlæg dele nogle af mine bedste erfaringer og råd, når det kommer til leje af festtelte samt bestilling af festmiddagen.

 Hjortshøj

At holde livets store fester i festtelte- og pavilloner er populært, og vores erfaringer siger os, efter flere år i branchen, at det kun bliver mere og mere udbredt. Det giver en helt anden frihed end når man fx lejer lokaler eller holder festen inde i huset. Og med et væld af muligheder for at bestille maden udefra, er det faktisk blevet nemmere og sjovere at stå i spidsen for sin egen fest.

I dag kan man leje festtelte til enhver lejlighed, og det er kun fantasien, der sætter grænser når det kommer til indretningen. Vi har ofte hørt fra kunder, der fortæller at de oplever en helt anden stemning, når de holder festen i et telt. Vi mener, at det er kombinationen af de hjemlige omgivelser og de nye, festlige rammer, som et festtelt kan skabe. Det er hjemmevant og nyt på en og samme tid – som at have sin helt egen festsal lige ude i baghaven.

Når du skal leje et festtelt:

 1. Vær ude i god tid! Telte og materialer til fx konfirmationsfester er ofte lejet ud flere måneder i forvejen.
 2. Find en teltudlejer, som du kan stole på og lav altid en klar, skriftlig aftale.
 3. Lav gæstelisten FØR du lejer teltet, så du er sikker på at have plads nok: en tommelfingerregel er, at der skal være ca. 2 m2 pr. person + ekstra plads at bevæge sig på.
 4. Tjek din forsikring – hvordan er du dækket, hvis du eller en gæst kommer til at ødelægge teltet?
 5. Tjek teltet grundigt INDEN du sætter det op. Er der fejl eller er det ikke som forventet, så tal straks med udlejer, så han kan rette op på disse.
 6. Sørg for at teltet er ordentligt forankret – gerne med jordspyd på 1 meter.
 7. Opklods gulvet – så undgår du problemer med fugt i vådt vejr
 8. Hos de fleste teltudlejere kan du også leje stole, borde, service, lamper og meget mere. Lav en liste over alt det du får brug for, så du kan leje alt over én gang.
 9. Lej en eller flere varmeovne – det er især en god idé, hvis du regner med at festen fortsætter til ud på aftenen/natten. Find flere oplysninger omkring teltudlejning her.

 Hjortshøj

Maden spiller en afgørende rolle for festens succes. Det kan lette dit arbejde enormt, når du bestiller maden udefra og du kan bestille stort set alle typer menuer, buffeter og temamiddage når du finder det rette cateringfirma. Men at bestille maden udefra kan også være en uoverskuelig proces. Hvilke cateringfirmaer kan du stole på? Hvilken type mad kan du få? Hvad kan du forvente af kvaliteten? Hvad koster det? Spørgsmålene er mange og det er ikke altid lige nemt at få de svar du søger. Med mange års erfaring inden for catering i bagagen, ved vi, at det er vigtigt at man får startet en dialog– det er en stor beslutning at vælge hvem, der skal levere maden til din store fest og du må derfor aldrig gå på kompromis. Benyt endelig følgende råd næste gang du skal bestille mad udefra, så du er sikker på at du får lavet den bedste catering-aftale.

 

Når du bestiller maden udefra:

 1. Vælg et cateringfirma, som du føler dig tryg ved. Undersøg derfor markedet og benyt dig gerne af andres erfaringer inden du bestiller.
 2. Start en dialog med dit valgte cateringfirma og vær hele tiden opmærksom på at du får den vejledning du har brug for. Vær ikke bange for at stille spørgsmål!
 3. Nogle cateringfirmaer arrangerer prøvesmagninger, så du kan teste menuen på forhånd. Hvis det ikke er et tilbud, der reklameres med, så vær ikke bange for at spørge.
 4. Lav en skriftlig aftale. Hvis maden ikke dukker op eller ikke lever op til forventningerne, er det rigtig godt at kunne henvise til en skriftlig aftale.
 5. Sørg for at der er mad nok. Tag en snak med cateringfirmaet og hør hvad du egentlig får for pengene.
 6. Mad udefra leveres i varmekasser og kan derfor holde sig varm i lang tid, men pas på med ikke at få maden leveret for tidligt, da den kan stå og blive kedelig inden servering.
 7. Sørg for at have store gryder til evt. opvarmning af supper, saucer osv. Disse kan oftest lejes gennem cateringfirmaet.
 8. Vær sikker på at du har serveringsfade og -skåle nok. Ofte leveres disse også sammen med maden, men gør dig selv en tjeneste og tjek dette med cateringfirmaet inden festdagen.

 

 

Vi håber du finder vores råd brugbare og ønsker dig god fornøjelse med din næste store fest.

Mange venlige hilsner

Hjortshøj Party Service

Hos Hjortshøj Party Service har vi siden 1987 været leverandør af mad og telte til stor som små fester. Bagved Hjortshøj Party Service står indehaverne Lone og Jens Hjortshøj som samme med deres ansatte sætter pris på at skabe gode oplevelser for deres kunder.

 

 

 

Skriv en kommentar