Planlægning af et fagligt arrangement

Bestyrelsesmøder i jagtforeningen og kursus for trænerne i sportsforeningen er blot nogle af de typer af faglige arrangementer, du kan komme ud for at skulle planlægge.

Den mest traditionelle løsning er måske at udsende en mail med tidspunkt (og evt. dagsorden) bage noget kage og så ellers bare klø på med information på information på information.

Med lidt planlægning kan du dog nemt gøre arrangementet lidt mere interessant, og hvor deltagerne rent faktisk husker hvad der bliver sagt.

I dette indlæg finder du forslag til, hvorledes du kan strukturere nogle af de væsentligste punkter

 

Fordeling af taletid og spørgsmål

En tredjedel af foredragenes varighed bør satse på aktiviteter, hvor deltagerne er i aktiv og struktureret dialog. Senest 20 minutter inde i hvert foredrag bør deltagerne have mulighed for at sige noget i blot et par minutter.[1]

 

Opbygning efter spændingskurven

Du kender sikkert allerede berettermodellen, hvilken bøger og film er opbygget efter. Men du kan rent faktisk også bruge den som guideline for, hvorledes dit arrangement skal forløbe.

spændingskurven

Du kan klikke HER og læse hvordan.

 

Pauser

Du skal opstille programmet således, der er pause minimum hvert 90 minut, idet voksne kun kan koncentrere sig om et fagligt program i 60 minutter af gangen og op til 90, hvis det er spændende.[2] Det er i øvrigt en god idet at indlægge fem minutter til hjernegymnastik, hvis der er mere end 60 minutter mellem pauserne. Hjernen har brug for ilt og bevægelse, hvilket hjernegymnastik giver, samtidig med at deltagerne kan strække benene.[3]

Pauserne giver mulighed for vidensdeling[4], idet deltagerne her har tid og mulighed for at gennemgå case og materiale, som de kan finde gennem deres tablet PC eller smartphone.

 


[1]Kilde:Mødebogen, s. 119

[2]Kilde:Møderplus+, nr. 6 s. 50

[3]Kilde:Mødebogen, s. 117

[4]Kilde:Mødebogen, s. 118

Skriv en kommentar