Alkoholbevilling og lejlighedstilladelse

Hos DokumentDoktoren.dk har vi stor erfaring med alkoholbevillinger og har derfor hjulpet Kirstine Faber med dette indlæg, der forhåbentligt kan hjælpe folk i den rigtige retning.

 

Hvornår er en alkoholbevilling / lejlighedstilladelse nødvendig?

Når der skal udskænkes alkohol skal der også være styr på reglerne. Hvis du inviterer til en fest og udskænker gratis alkohol til de inviterede mennesker, skal du dog ikke være nervøs. Der er nemlig først når du sælger alkohol, eller giver det gratis ud til offentligheden at du skal have en bevilling. Det betyder altså at langt de fleste fester og events trygt kan indkøbe alkohol og servere for gæsterne. Holder i et event på et hotel eller lign. kan du også være sikker på at de har en bevilling som kan bruges under festen.

Står du derimod og planlægger at afholde et event, hvor du vil tjene penge på at sælge alkohol?  Det kræver en bevilling, om det så er fredagsbaren på skolen eller det nye distortion betyder ikke noget. Af samme årsag ser du mange pizzeriaer o.lign. kun sælger alkohol når der leveres og ikke hvis du spiser hos dem, det ville nemlig kræve at de fik en bevilling.

Alkoholbevilling

Alkoholbevilling eller lejlighedstilladelse

Der findes 2 slags bevillinger hvor den ene er en fast bevilling og den anden er for en begrænset periode (til et event). Den faste kaldes en alkoholbevilling og den begrænsede kaldes en lejlighedstilladelse. Vores fingerregel siger, at afholder du noget mere end 2 gange årligt, på samme lokation, så skal du se på en fast bevilling. Du kan også være uheldig, at lejlighedstilladelsen skifter fra gang til gang og i et hurtigere tempo end din almindelige bevilling. Vi ser f.eks. nu markeder hvor der ikke længere må serveres hård spiritus i ølteltet, da politiet ikke ønsker dette muligt længere.

 

Søg bevillingen i god tid

Begge dele søges hos den lokale politistation og det er dem der sender det videre til bevillingsnævnet i kommunen hvis det ikke blot er en lejlighedstilladelse. En lejlighedstilladelse er langt hurtigere (Man siger normalt du skal ansøge senest 2 uger inden eventet) end en alkoholbevilling der tager 1-3 måneder at opnå. Ved begge dele kan det være en fordel at få professionel hjælp, så du øger dine chancer for at få det igennem hurtigst muligt og opnå lige netop den tilladelse du ønsker.

 

Få professionel hjælp

Det gælder om at vise, at man har styr på både sikkerhed, udskænkning, økonomi mm. Og er du ikke en administrativ haj så står DokumentDoktoren gerne til rådighed. Vi hjælper dagligt små som store firmaer med bevillinger og har således stor erfaring indenfor dette.

 

Læs mere omkring DokumentDoktoren ved at klikke HER

 

 

 

 

Skriv en kommentar