Cykling for kvinder

[smartslider3 slider=6]

Det der med at cykle sammen med andre kvinder, og KUN kvinder – det kan altså noget særligt. Ikke for at være diskriminerende. Men der opstår bare et andet form for fællesskab, åbenhed og rum for udvikling, når der ikke er mænd til stede. Hvis mændene skal være helt ærlige, så synes de jo nok også at det er fedt at spurte afsted om kap mod hinanden og sige (i kvinders øre) underlige ting til hinanden.
Lige inden sommerferien indgik jeg en aftale med Specialized om at være ambassadør for dem. Det indebærer bl.a. at stå for sociale cykelture for kvinder. En opgave der har været en ren fornøjelse. Specielt når jeg nogen af kvinderne fortæller hvor glade de er for at cykle med, og hvad vores ”Mandsgstour” har betydet for deres sundhed og vægttab.

Mandagstour for kvinder

mandagstour

Nu skriver jeg ”Mandagstour”, for det er lige præcist det jeg kalder vores cykelture. ”Mandagstour for kvinder”. Hver mandag kl. 17.00 mødes vi foran Vestergades Cykler i Varde. Her deler vi os op i holde – et hold der cykler mountainbike i skoven og et hold der cykler landevej (og grusvej hvis der ikke er nogen mødt op på en landevejscykel). Det giver plads til, at man kan cykle lige præcist det man har lyst til.

En lørdag havde jeg også inviteret til ”3 timers hygge i Blåbjerg” som bestod af 2 timers cykling og 1 times hygge med grill og kage. I ægte event-stemning havde jeg lånt en pavillon af Specialized samt beach-flag. Alle de andre mountainbikeryttere kom nysgerrig hen og spurgte om der skulle være MTB-race mens de misundeligt så på gasgrillen der inden længe skulle tilberede grillpølser.

Events som ”3 timers hygge” og enkelte ”Mandagstour for kvinder” slår jeg op på min facebook-side ”Track My Booty”. Den finder du ved at klikke HER.

Kvindekæden

kvindekædenFor at skabe et online mødested med information og opslag om fælles cykelture, oprettede jeg facebook-gruppen ”Kvindekæden i Varde og omegn”. Gruppen har allerede 123 medlemmer (pr. 30.09.2017) og der kommer ugentlig flere til. Kvinderne fortæller deres veninder om gruppen og så vil de også være med. Andre gange møder vi andre kvinder i skoven og fortæller dem om vores fællesskab.

(Heldigvis) er det ikke alle 123 der cykler med hver gang. Typisk er vi om mandagen mellem 6-14 kvinder. Til den første mountainbike tur var vi i alt 33 kvinder! Det var lige voldsomt nok at stå alene med. Men nu hvor Mandagstourene er kørt i gang er det også blevet nemmere fordi folk er begyndt at kende hinanden og sagtens kan cykle sammen uden jeg er med. Det skifter nemlig lidt om jeg tager med på mountainbiketuren eller landevejsturen.

I facebook-gruppen er der også plads til debat om andet end kun lige vores sociale cykelture. Fx har jeg lavet video-opslag om hvad for noget tøj man kan cykle i om efteråret. Der bliver også delt arrangementer der henvender sig til kvinder, fx DGI tekniktræning for kvinder og Tøse-runden. Også brugt-salgsannoncer, fotos osv. dukker op. Og det er alt sammen rigtig godt. Min forhåbning er, at facebook-gruppen bliver et sted hvor kvinder åbent og ærligt kan spørge til råds, dele historier og aftale fælles cykelture (ikke kun vores Mandagstour).

Du finder ”Kvindekæden i Varde- og omegn” ved at klikke HER.

Instagram

instagramNår jeg åbner min Instagram-konto og finder opslag indenfor cykling, og i særdeleshed mountainbike. Så er det typisk en masse vilde fotos med folk der præsterer at flyve højt, køre hurtigt eller forcere en vild nedkørsel. Og det er jo også super godt og imponerende at se. Men også for mange uopnåelig og måske endda giver et lidt forkert billede af, hvad sporten i virkeligheden er. Derfor deler jeg ugentlig op til flere billeder af hverdags-cykling hvor naturen, oplevelsen og fællesskabet er i centrum. Da jeg også cykler race, deler jeg også billeder herfra, og indimellem poster jeg også et foto fra et hop eller en nedkørsel. Det er lige så meget fordi, at jeg ikke engang har cyklet i 2 år, og er pave-stolt over hvad jeg har opnået både fysisk og mentalt på så kort tid.

Mit brugernavn er TrackMyBooty og du finder min profil ved at klikke HER.

Cyclingweek

cyclingweekRent arbejdsmæssigt er jeg så privilegeret at jeg arbejder som Event Manager ved ProVarde. Det er erhvervs- og turistudvikling for hele Varde Kommune. Derfor skal jeg planlægge events for turister og lokalbefolkningen. Nyeste skud på stammen er ”Cyclingweek” der kommer til at foregå i efterårsferien (14.-22. oktober 2017). Det er super fedt at kunne kombinere sin hobby med ens arbejde.

Sammen med de mange andre cykelaktiviteter står jeg selv for to cykelture for kvinder. Mere om Cyclingweek kommer i et senere indlæg.

Indtil da kan du tage et kig på www.cyclingweek.dk eller facebook-siden “CykelEvents i Varde Kommune“.

Skriv en kommentar