33 kvinder deltog i den første fælles cykeltur

on

kvindekæden

Jeg havde i dag 33 friske kvinder med ude og cykle mountainbike. Jeg er helt overvældet over at der var så stor interesse blandt de kvindelige ryttere. Hvis der bare var dukket 10 op, så havde jeg været tilfreds. Hvis der kom 20, så ville jeg være overrasket. Og så dukker der 33 kvinder op! Hold da op hvor er det fedt!

Som deltagere nok også oplevede, så var jeg ikke helt forberedt på det store fremmøde. Efter en kort præsentationsrunde fik jeg delt deltagerne op i mindre grupper og så susede vi ud på sporene.

Mere struktur på de næste fællesture

Hvis der er noget jeg har lært af i dag, så er det at have mere struktur på turene. Når man er så mange, så er det indlysende at der er behov for mere koordinering. Umiddelbart forestiller jeg mig følgende muligheder:

  • Tematisering af dagene (fx teknik, fart, langtur osv)
  • Cykel-forkvinder der hver i sær har ansvaret for en minde gruppe
  • Afklaring af turens tekniske/fysiske niveau

Fra øvede til nybegyndere

kvindekæden vardeBlandt de 33, var der seks nybegyndere. Selvom jeg langt fra er instruktør, kan jeg godt forklare lidt om den basale sikkerhedsteknik. Så efter en gennemgang af de vigtigste teknikker (brug af bremser, kropsholdning, synsfelt) begav vi os ud på sporet. Jeg må indrømme at jeg er ret imponeret over det gå-på-mod de alle havde.

 

Ny facebook-gruppe: Kvindekæden

mtb kvinderInden vi alle sagde på gensyn blev vi enige om, at oprette en facebook-gruppe hvori vi kan mødes og arrangere fællesture.

Efter lidt spekulationer er jeg kommet frem til gruppens navn: ”Kvindekæden i Varde og omegen”. Navnet ”Kvindekæden” var faktisk min kærestes forslag. Og jeg er vild med det, fordi det indeholder en masse symbol værdi. Ordet kæde kan nemlig betyde flere ting:

  • Cykelkæde – Indlysende nok!
  • Fællesskab – En kæde hænger sammen af flere sammenhængende led

Der kan helt sikkert tillægges endnu flere værdier som jeg ikke har tænkt på endnu.

Du finder facebook-gruppen HER.

Næste fællesture

Lørdag den 15. juli og søndag den 16. juli vil der igen blive afholdt fællesture. Nærmere information følger snarest muligt og vil blive slået op på min facebook-side TrackMyBooty samt i Kvindekæden.

Skriv en kommentar